zaterdag 22 september 2012

Ramen en deuren dicht!

Het geld vliegt eruit! Ken je dat? (Nee, ik denk dat de strakke organiseerders onder ons het niet kennen). Ik ken het wel.. Denk je net dat je genoeg overgeboekt hebt naar de leefrekening voor de rest van de maand, is het binnen een paar dagen wéér weg! Ik wil zijn alles jullie!! Weten waar ik aan toe ben.

Poosje terug is mijn mooie redelijk nieuwe fiets gestolen, van onder mijn keukenraam, op slot, klaarlichte dag. Brutaal! Maar gelukkig verzekerd en er kwam een nieuwe, natuurlijk iets duurder én een nieuwe verzekering, zomaar weer 400 euro weg. Minder dan twee maanden later wil ik bij mijn werk mijn fiets van slot halen, (ja, op slot en met ketting aan fietsnietje) gaat het slot niet meer open. Shit! Ik hoor van collega dat er net een fiets gestolen is. Zouden ze de mijne ook hebben proberen te forceren? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat mijn fiets aan het nietje staat en ik hem niet meekrijg. Volgens fietshandel betaalt verzekering niks want de fiets is er nog. Ik voel de euro's alweer vliegen. Mijn ervaring is dat ik niet impulsief moet handelen, even laten bezinken. Die fiets stond toch goed vast. :). Gisteren, een week later, een vriendje een slijptol gehuurd, ons lange verlengsnoer mee en buiten de fiets van dat nietje geslepen. Het slot zelf liet ik zitten. Grappig wel, sta je daar met een grote slijptol een fiets los te maken, (met behulp van een Marokkaan :)) kijkt er niemand op of om. Nadat de fiets in de auto lag stelde ik nog lacherig voor om er nog maar vier los te slijpen. Niemand die zich ergens zorgen om maakt. :). Bij de fietsenmaker vertel ik dat mijn slot niet meer open gaat. Hem lukte het ook niet. Maar binnen een uur had ik een nieuw slot én een nieuwe ketting, onder garantie. Ik voelde de euro's weer terug vloeien.

Ook de auto maar de voor de APK-keuring, tot mijn schrik zag ik vorige week dat de keuring maar tot juli liep! Ik was er ver voorbij. Ik reed op super gladde banden, ruitenwisser begon te haperen en lampen vielen uit. Het slijpvriendje zou het wel regelen. Nee, naar de dealer ga ik niet meer. Veel te duur. Ik werd gebeld voor de prijsopgave. Even slikken, vier nieuwe banden, en de andere dingen, maar wat moet dat moet. Paar uur later was hij klaar, zónder keuring! Waarom? De keuring liep tot juli 2013! Ik lees vaak veel te gehaast. Net even gegoogeld.. inderdaad, auto's van 2008 en jonger hoeven maar om de twee jaar gekeurd. Wist ik niet. Wat ik ook niet wist dat de eerste keer pas is als de auto vier jaar is. Ik dacht bij drie jaar en liet de auto vorig jaar dan ook keuren. En dat gebeurde netjes. Maar dat was nog helemaal niet nodig! Waarom zei die garage niets? Gelukkig dit mannetje wel, rekende ook geen keuring, prijs viel dus een beetje mee en de auto kan nu dan eindelijk in de verkoop. Iets wat ik vorig jaar al overwoog ga ik nu doorzetten. Dus.. te koop, mooie Opel Corsa van 2008, zwart.. te koop. :) O, nee, jullie doen allemaal auto's weg. :)

Dat waren maar een paar van de dingen die mee bezig hielden. Verder loop ik de hele week te dagdromen, ik ben mijn Tiny House tegen gekomen. In mijn stad, vrijstaand (liggend) en bijna betaalbaar. Wilde ideeen maar ik weet niet of ik ze uit moet voeren. Op die momenten mis ik wel een partner die met me meedenkt. Met mijn benen weer op de grond krijgt.

Waar ik me over verbaas is dat ik vaker loop te dromen, plannen heb en ze dan ook altijd ventileer naar deze of gene. Iets concreets kan ik dan niet vertellen. "Maar ga dan eens focussen!" "Ja, wat wil je nou helemaal?" Dat kan ik dan niet omschrijven, maar ik heb altijd het gevoel dat het ergens allemaal samen komt. Op zijn tijd. En dat gebeurt ook vaak. Met dat Tiny House zou ik gewoon over drie jaar kunnen stoppen met werken. (En drie jaar ramen en deuren gesloten houden!). En dat zweeft nou al een aantal jaren door mijn hoofd, met 55 wil ik stoppen, klaar zijn met werken. Hoe en wat heeft nog geen invulling. En daar is dan het Tiny, superleuke, House. Mijn God... wat moet ik doen???

Nog maar eens bezichtigen. :)

Wie zou zijn eengezinswoning met grote tuin opgeven om hier te gaan wonen, in ruil voor 12 jaar vrijheid?

Wat je niet ziet is een groot industrieel bedrijf aan de linkerkant. Slimme makelaar. Wat je ook niet ziet is de prachtig groene andere kant. En de binnenstad op loopafstand. Eigenlijk past het me wel, vol tegenstellingen.

maandag 17 september 2012

Positief!

Maandagmorgen, alweer een poosje na de eikels en de depressieve gevoelens. En tijd heelt alle wonden. Zeggen ze. En dat is zo, ik zit weer helemaal in het ritme, de drukte, het geregel en ik ben weer vrolijk. En ook weer wat in de richting van de doelen die ik me stelde bij het ontstaan van dit blog. Minder afval, verantwoord eten, duurzamer leven en dromen waarmaken. Starten is niet moeilijk, volhouden is veel lastiger. Gisteren hoorde ik van mijn zus dat ze een cursus deed over. “En nu duidelijk B zeggen!” (Zou het een familiemankement zijn? ;). ) Ik ga B zeggen!

Ik haal alle positieve gedachten weer boven. Wat me daarbij erg helpt zijn de nieuwsbrieven van  So Schicken. Op maandag morgen krijg ik een mail van Jelle en het is alsof hij me persoonlijk toe spreekt; “Doe maar, maak je dromen waar”, “Minder werken, Meer genieten en Lekker Groen Leven” “Maria, Doe Nou Eens Niet Normaal” enz. enz.  Ik ben blij met Jelle’s  adviezen en werk verder aan mijn dromen.

Lees jij ook?


dinsdag 4 september 2012

Eikels

Ik zit buiten, 8 uur in de morgen en drink mijn ochtendkoffie. (Zal ik nog een derde nemen?). Om me heen hoor ik "tik, plof, boink". De eerste eikeltjes vallen alweer van de drie (!) eikenbomen in mijn tuin. Waarom heeft de gemeente daar niet ooit, ten tijde van de inrichting van deze 80-er jarenwijk, walnotenbomen neergezet?  Wat kan ik nu anders met eikels dan ruimen, ruimen en ruimen?

Excuses voor de kwaliteit, het is maar een Ipadfoto

zondag 2 september 2012

Weer terug in de tredmolen

Wat klinkt dat depressief he? En zo voel ik het ook. Waarom?

Ik heb een geweldige vakantie gehad! Drie en halve week met mijn kinderen rond gereden in onze camper. "Ooit wil ik" werd in ene "Dat doen we". Ik dacht aan "op leeftijd" en "met partner". Het werd het hier en nu en met kinderen. En dat kinderen moet je meer lezen als "met twee jong-volwassenen".
Drie en halve week met zijn drieen in een Tiny House, vrij om te gaan en staan waar we wilden. En dat deden we. Per dag bekeken we waar we zin in hadden en trokken zo langzaam aan via Luxemburg naar Zuid-Frankrijk met zijstap Geneve, naar Italie, door Italie, Zwitserland, Frankrijk, laatste nachtje Duitsland en weer thuis. Overnachten op campings, camperplaatsen, bij een wijnboer, een olijvenmolen, een parkeerplaats, in het bos, aan het strand, in een stad. Fietsen, varen, lopen.. ja, ik heb het idee dat we veel gezien hebben.

Mooi zo'n telefoon met locatiebepaling. :)


En dat te delen met mijn kinderen, diepgaande gesprekken bij kaarslicht naast de camper, het ge-oliede team dat we waren bij het installeren op een plek en weer inpakken bij weggaan..  dat allemaal laat me nog op een rosse wolk zweven.

Maar intussen heb ik al weer een week gewerkt, ligt er al weer een stapel post, moeten er weer rekeningen betaald, onkruid gewied, gewoon boodschappen gedaan worden.. en verder alles waar ik drie en halve week niet aan gedacht heb, is er in eens weer. En dat is veel. Of ik ervaar het als veel. Er is nog niet veel uit mijn handen gekomen, ik sliep veel, draaide om de hete brij heen, dacht er over na.. en alles bleef zoals het was. :). Vandaag ga ik maar een begin maken en kijken of ik vanavond kan zeggen dat het wel mee viel.

Bij terugkomst las ik gelijk wat van jullie bloggen, dezelfde avond nog, en ik viel met mijn neus in de boter bij Valhalla. Dát wil ik! Dat deed ik drie en halve week en dat wil ik veel meer en veel vaker, in mijn huisje op wielen. Maar dan eerst de komende vier maanden maar eens veel uren maken en alvast veel ballast afstoten.
Dit is ons Tiny House, niet die bus van een eerder blog he? 

Mijn zoon doet het nu. Gisteren is hij vertrokken naar Leeuwarden. Bij zich? Een gevulde koelkast, een keuken, een opgemaakt bed, een zithoek, een badkamer met wc, een auto. Hij woont namelijk de komende tijd in ons Tiny House. Ik ben zelfs een beetje jaloers!