zondag 24 april 2011

Een nieuw begin

Ik was doof, dom en blind! Ik kocht, gooide weg, kocht, verspilde, verknoeide, verwende en dacht dat ik een leuk leven heb. En dat heb ik ook wel, maar wat onnadenkend, oppervlakkig en met de kudde mee huppelend ben ik. "Was ik", wilde ik eigenlijk tikken, maar zover ben ik nog lang niet. Oh, en ik was niet eens zó slecht bezig. Ik houd van kringloopwinkels, ik doe mijn glas apart, ik kan best goed naar prijzen kijken en vergelijken en wikken en wegen over aankopen. Maar dan ben ik er nog helemaal niet!

Na het zien van een filmpje bij een andere blogger is het begonnen. Ik zag, verwonderde, bewonderde, werd geïnspireerd en bekeek mijn eigen gedrag met andere ogen. Zo wil ik het ook! Moest ik nou echt eerst 50 worden om tot dat inzicht te komen?

Van het één kwam het ander, je bent er niet met Zero-waste. Welke termen kwam ik tegen toen ik als Maria in Wonderland over het internet struinde en las en las en las?? Biologisch, Frugal, Early retirement, Green, Duurzaam, Zuinig, Consuminderen, Footprints.. een wereld waar ik helemaal niet mee bezig was! Maar nu wel! Ik ben zelfs zo ver dat ik, zelfs al ben ik dan al 50, toch nog een stuk vroeger wil stoppen met werken dan dat de overheid zou willen dat ik doe. Ik ben altijd een dromer geweest, vol ideeën, voor even oppakkend en dan weer door dromend naar de volgende uitdaging. Maar nu gaat het roer om, deze levensstijl moet blijvend worden. En deze omslag wil ik vast leggen in dit blog, oftewel.. hoe transformeer ik van Duur naar Duurzaam. Ik heb al verschillende blogs gelezen en ben daardoor nog meer geïnspireerd en ik wil die inspiratie vast houden door bij anderen te lezen, van andere te leren. Dit Blog is net op deze mooie zondagmorgen ontstaan, ik zal nog een persoonlijk profiel aanmaken waar ik wat over mijn achtergrond vertel.. en verder borrelt mijn toetsenbord om mijn ervaring te mogen vertellen...

Het filmpje?

4 opmerkingen:

 1. Hallo,

  via via kwam ik hier terecht en ik ga je zeker volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je door dat Zero Waste filmpje en diverse blogs geïnspireerd bent geraakt om zelf een blog te beginnen. Ik vind je naam van 'duur naar duurzaam' erg leuk en origineel verzonnen.

  ik ga je ook volgen en ik ben benieuwd waar je allemaal over gaat schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hele zero-waste principe is een interessante ontwikkeling, kwam het ook al op meerdere plekken tegen. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Maria,
  Welkom in blogwereld!
  Heel fijn dat jij 'om' bent, maar voel je je alsjeblieft niet schuldig, 'we've all been there'.

  Wees blij dat je nu iets nieuws gaat proberen en geef jezelf een schouderklopje. Leuke schrijfstijl trouwens!
  Groetjes,
  Julia (NZ)

  BeantwoordenVerwijderen