vrijdag 5 augustus 2011

Mooie deal!

Ik heb een ster in naar me toe rekenen! :)

Ik heb een mooie terrashaard gekocht voor voor 14 euro! Nieuwprijs is toch rond de 160 euro.
En nou eerlijk zijn? Niet helemaal voor 14 euro. Ik kocht hem gisteren van Marktplaats voor 50 euro. Maar ik had deze week al voor 34 euro spullen via Marktplaats verkocht. Een schoolboek wat ik bijna bij het oude papier had gegooid. Een Lonelyplanet reisgids van een gebied waar ik waarschijnlijk niet meer heen ga en, toppunt van zuinigheid, 5 barkrukken die ik zelf bij de container weg had gehaald. :) De opbrengst is totaal 36 euro, terrashaard kostte 50 en dus heb ik toch maar netto 14 euro betaald?

Ware het niet dat ik van die Marktplaatsopbrengst het potje van de tv moet vullen. :)

En ik kreeg er nog twee zakken hout bij ook. Maar  voorlopig heb ik zelf ook nog genoeg hout. Er ligt een boom in stukjes te wachten op een beetje droge zomer...

8 opmerkingen:

 1. Ik ben dol op dit soort rekenmethodes! Complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk,dat soort rekenen. Mijn man doet dat en ik lach alleen maar. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zo'n terrashaard!
  Ook mijn man rekent op deze manier, net als die van Izirina.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Euh het kan aan mij liggen hoor, maar sinds wanneer is stoken op je terras duurzaam? Als ik iets de waanzin van onze weggooimaatschappij vindt is het wel een terrashaard. Sorry als ik hard ben, maar ik kan er niets duurzaams in ontdekken. Als je moet stoken ga je maar naar binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ligt aan jou Caroline,zoals je in je openingszin zegt. Ik schrijf nergens in het stukje dat het duurzaam is. Ik schrijf dat hij goedkoop was, hergebruik want tweedehands, en soort van zelfvoorziendend want ik ruim mijn eigen afval op. Duurzaam noem ik niet, want ik weet wel dat het niet zo milieu-vriendelijk is als het lijkt. Maar naast dat ik wakker ben geworden voor veel verbeterpunten in mijn leven, vind ik het nog steeds heel gezellig om in mijn tuin te zitten en als er zo'n vuurtje knappert, spin ik bijna van geluk. Ook niet onbelangrijk voor mij. Dat houtje brand ik liever dan dat ik er op bijt. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor hard zijn, ieder zijn mening en elke mening is welkom. Op die manier leren we toch van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ligt aan mij. Ik zie iets supersmerigs. Op een blog dat Maria-duurzaam heet. En je streeft naar Zero waste. Met als label zuinig.

  Nee het ligt niet aan mij, het ligt aan het feit dat je dit op dit blog plaatst. Als je echt duurzaam wilt worden zul je eerst kennis moeten verzamelen. Want een terrashaard is zo ongeveer het meest vervuilende wat er op deze aarde bestaat. Ja, in de top tien, samen met vliegen op kerosine.

  Je bent wel enthousiast, maar je zult echt meer moeten leren voor je er zelfgenoegzaam over verder blogt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit hele blog is mijn weg van leren. Ik schreef het al, ik ben 50 en dacht over weinig na. Ik ben niet in één keer afgestudeerd en zoals wel meer opleidingen die ik volgde, er is een kans dat ik de eindstreep niet haal. Maar dat neemt niet weg dat ik er enthousiast over ben, mijn best doe, en met een positieve blik de wereld in blijf kijken. Het log heet dan ook van Duur naar Duurzaam. Zeg ik de wijdheid in pacht te hebben en dat ik er ben? Wie is er ooit? Ieder is bezig op zijn manier. De jouw is blijkbaar erg oordelend, op het boze af, en vooral, anoniem. Met een vriendelijk woord bereikt een mens meer. En hoever ben jij? Hoe perfect en gelukkig ben jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maria,
  Wil je mij een e-mail sturen?
  Ik kan je helpen met hout (als we toevallig dichtbij elkaar wonen...).
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen