maandag 23 mei 2011

Weer een weekend verder..

Het begint een gewoonte te worden om zaterdagmorgen verantwoorde boodschappen te doen. Afgelopen zaterdag was het helemaal gezellig in de stad; zon, toeristen, markt. Ik merk dat ik het bij mooi weer leuk vind om dat in mijn eentje toe doen. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is! Rijden waarheen ik wil, stoppen waar ik wil..(op de fiets allemaal he?) de stad is van mij! Afgelopen zaterdag ook weer naar de bilbliotheek geweest; een schat aan inspirerende boeken gehaald. ( Nu nog tijd vinden om ze te lezen! )

Ik moest ook een kadootje zoeken voor mijn buurvrouw die haar verjaardag vierde. Twee vriendinnen deden mee in dat kado en ik had het op me genomen om het te verzorgen. Het is heel verantwoord geworden. Verschillende kruidenplantjes, een metalen teil, een boekje met recepten voor kruiden, een paar lege glazen kruidenpotjes en het is een mooie "biologische kruidenmand" geworden. Niet alles lukt hoor. Ik kocht het bij Dille&Kamille, bezig met mijn spulletjes en nog wat zoekend, en voor ik het weet zit alles al weer in een plastic tasje! Dat gaat bij het winkelpersoneel zo snel en ongevraagd dat ik constant op mijn hoede moet zijn! Ik heb het tasje maar meegenomen en gebruik hem nu als lunchtas en dat zo vaak mogelijk. Inpak papier mee? "Ja", hoor ik mezelf zeggen en thuis heb ik de bak in het meegekregen cellofaan gepakt. Een volgende keer een meer creatieve/verantwoorde manier van inpakken verzinnen.

De weg naar zero/zuinig/verantwoord gaat niet over rozen. :)

Nog meer zuinig? Ja hoor. Wij hebben hier bijna altijd de tuindeur wel open staan. Als het dan niet zo warm is vliegt de verwarming aan en dat is niet bepaald zuinig natuurlijk. Dus ik heb op 1 mei, toen ik de verwarming weer betrapte op werken terwijl het niet moest, op de zomerstand (= uit) gezet. Afgelopen weekend was mijn vriendin bij mij, zij had het koud, ik had nergens last van. Ik bood nog aan de verwarming aan te zetten, maar dat hoefde niet. Zo blijkt maar dat je lichaam er snel aan went om in een wat minder verwarmde ruimte te zijn. En voor echt noodgevallen heb ik twee bij de bank passende dekentjes over de leuning gedrapeerd liggen. Die dan van de bank af mogen en om de schouders gaan. :). Over afgelopen jaar kreeg ik al 300 euro ! terug. (Ik geloofde mijn ogen niet, maar ik denk dat het door de nieuwe HR-ketel komt), ik ben benieuwd of er met die vroege zomerstand nog meer bezuinigd wordt.

En net een compostvat opgehaald die ik voor 10 euro op Marktplaats heb gevonden. Nu nog kijken hoe ik dat moet doen. Daar weten jullie vast alles van! Tips?

6 opmerkingen:

 1. Bij de H.ema zijn ze ook altijd zo snel met die tasjes. Ik laat ze het er altijd weer uit halen, tot grote frustratie van de kassieres. Tja, iemand moet ze toch opvoeden!
  Ik wil ook nog een compostbak, ben benieuwd naar de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat gevoel dat de stad aan je voeten ligt! Ik herken het probleem van de boeken uit de bibliotheek: soms ga ik met een grote stapel naar huis, en geen idee wanneer ik het allemaal moet lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik proef gewoon de sfeer zoals je je zaterdagje stadten beschrijft. Heerlijk. Ik ben ook altijd helemaal in een roesje als ik de bieb in stap. Die overdaad aan boeken! Ik snuffel nog steeds rond in het schap met de boeken over consuminderen, bezuinigen, het roer om en natuurlijk zero waste levensstijlen.
  No impactman was geweldig, maar ook het boekje van Annemarie van Gaal. Aanrader!!
  Warme groet uit de casa.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ik weer! Ik heb je een award gegeven, als waardering voor je blog (en dat is echt gemeend!). Je mag 'm weer aan drie andere bloggers doorgeven, neem maar even een kijkje op m'n blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welcome to the club! Het gaat inderdaad niet over rozen.
  Maar als je erover nadenkt ben je al VEEL verder dan je gemiddelde medemens.
  Troost jou dat een beetje?

  Liefs,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat het je zo veel oplevert en het ook blijkt dat je lichaam wel kan wennen aan wat minder warmte! Een goed teken. Mochten mensen nog op zoek zijn naar meer informatie over cv ketels, kijk dan eens hier: http://www.cvketel-weetjes.nl/informatie/cv-ketel/cv-ketel-kopen.html.
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen