zaterdag 29 oktober 2011

Rollercoaster gratis!

Ik zou bijna mijn inloggegevens vergeten zijn, zolang heb ik al niet hier ingelogd. (Gelukkig onthoudt mijn laptop alles, dus hoef ik ook niet te proberen of ik het nog weet). Het leven neemt me momenteel in zijn rollercoaster en stuurt me gratis rondje, na gratis rondje, na gratis rondje om me dan vervolgens tollend op mijn benen achter te laten. Dierbaren om me heen hebben mijn tijd nodig, adviezen nodig of  mijn hand die ze mee op sleeptouw neemt. Vermoeiend, maar ik kan het (nog) niet los laten. Maar wat komt er intussen van mezelf terecht? Mijn doelen, dromen en idealen of gewoon dagelijkse taken? Weinig! Een druk leven is een weinig duurzaam leven. En tijd om te dromen en plannen is er ook al niet. Maar ik krabbel door, probeer me vast te houden aan de dingen die ik al bereikt heb en door het lezen van jullie collega-bloggers blijf ik stroomstoten van inspiratie krijgen. Dat lezen deed ik net in bed, op mijn dierbare Ipad en die stroomstoot raakte me zo dat ik besloot er toch maar er uit te gaan en te gaan ruimen, na eerst weer eens wat te schrijven. Want de orde en overzicht in je huis is een eerste stap naar de orde en overzicht in je verdere leven. Toch?

Bij mijn veranderingen op klein vlak heb ik nog een paar vragen voor jullie;

 • Ik ben overgegaan van mijn Senseo naar een gewoon koffiezetapparaat. Het is nog steeds wennen en soms glimlacht de Senseo me nog toe. (Van de slaapkamervloer van zoon, waar hij staat om opgeborgen te worden voor zijn "later"). Wat me definitief over zou kunnen halen is het vinden van zo'n nylon filterzakje! Eerder las ik bij Blokker, maar ik kan het bij verschillende Blokkers niet vinden. Wie weet waar?
 • Wat zien jullie nou als milieuvriendelijker (op afvalvlak); wijn uit een fles, die weer retour gaat in de glasbak, of een containerverpakking van drie liter, langer houdbaar en gaat op in plastic en papierafval? En dat 1x tegen vier flessen? Stoppen met wijn is het allervriendelijkst natuurlijk, maar dat is nog geen optie. :)
Die of die??


Ik heb nog wat leuks ontdekt op het gebied van inzetten van electronica voor een leuker leven. Het boodschappenlijstje van hieronder kan ik zo doormailen! En dat deed ik gisteren naar mijn zoon, die dat weer leest op zijn Iphone, met de boodschap dat te gaan halen bij de Lidl en dat mijn pinpas op de eettafel lag. En toen ik van een 8-urige werkdag thuis kwam, stonden alle boodschappen op zijn plek. Waarom hij? Omdat de meeste van die boodschappen dingen zijn die mijn kinderen graag willen. Die kunnen niet helemaal mee met mijn Zero Waste, dus afwijkende, aankopen. Mooi, maar dan haal je ze maar zelf. :).

Kinderen? "Mam, ik ga echt lekker lang douchen hoor! Zeg maar wat het me kost per maand!!"

Oh, ik wil nog veel meer schrijven, maar kan niet drie weken samenvatten hier. Hopelijk komt het weer regelmatig in kleinere stukjes.

8 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me moeilijk,als de idealen alleen die van jou zijn. Toch gewoon doorgaan,maar beseffen,waar de grens tussen jouw verantwoordelijkheid en die van je kinderen ligt. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nijlon filterzakje, heb je al bij een reform of natuurvoedingwinkel gekeken? Een zgn. kookwinkel(potten, pannen etc.) heeft ze ook wel eens in huis + sommige marktkramen met van alles voor de huishouding ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nylon zakje heb ik ook nog niet gevonden.
  Wijn lijkt mij toch in glas milieuvriendelijker maar het transport daarvan weer niet...
  Hervullen is eigenlijk wel de beste optie en dat doen veel slijters.
  Die van ons heeft wel bio wijn uit vat, alleen wel weer heel erg duur.
  Blijft moeilijk.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ik had je al gemist!
  Langer houdbare wijn?? Als ik me moet gaan afvragen hoe dat dan weer kan, vertrouw ik het al niet. Ik ga dus voor de fles.
  En dat hervullen waar Julia het over heeft konden we "vroeger" ook bij een wijnhandel in Hilversum. Daar was de wijn niet duur, liter-flessen en lekker!! Heimwee als ik daar aan terugdenk ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja moeilijk als niet alle neuzen naar de zelfde
  richting staan :)
  Ik probeer ook altijd zuinig te zijn met bv.
  water ...ik was mijn groenten en giet daarna het
  water in een gieter en daar giet ik dan mijn
  planten weer mee...maar onlangs had jongste dochter een douche genomen s'morgens en was het
  voetenkraantje blijven lopen met warm water!
  tja daar zit je dan hé met je gietertje water...
  al dat warme water gewoon door de afvoer!
  daar kan ik zo van balen! ze had het natuurlijk
  niet met opzet gedaan!
  Over de verwarming lopen de meningen hier ook
  sterk uiteen...overdag gaat ze gewoon af terwijl
  ik bezig ben ..s'avonds gaat ze terug op want
  de kinderen moeten toch kunnen studeren op hun
  kamers! bij ons hebben ze die nylon koffiefilter
  gewoon in de plaatselijke super...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier worden mijn (nieuwe) principes ook niet altijd gedeeld. Ik probeer ze niet op te dringen, omdat het mijn partner is en niet bv mijn kind. Wel ben ik overtuigd van 'goed voorbeeld doet volgen' en denk ik dat er langzaam maar zeker echt wel dingen opgepikt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die nylon zakjes weet ik helaas ook niet. Bij mij heeft het langzamere proces me voor 'gewoon koffiezetten' gewonnen. En het gezellige pruttelende geluid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://www.noodzaken.nl/koffiefilter-geweven-herbruikbaar-p-530.html

  Is dit iets?Je kan dit ook in campingafdelingen van winkels vinden.

  Leuk blog overigens, complimenten!

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen