zondag 12 mei 2013

Ben ik nou gek?

Al dat gefraudeer met huurtoeslag.. is toch simpel op te lossen?  "Vroeger" ging je huursubsidie, zoals dat toen heette, naar je huisbaas. Zelf betaalde je de rest. Bij sommige woningbouwverenigingen kun je nu nog zelf kiezen waar de huurtoeslag naar toe gaat: jezelf of de woningbouwvereniging. Sommigen huiseigenaren werken daar niet meer aan mee. Buiten dat het dus heel omslachtig is voor mensen die recht hebben op die toeslag, is het dus fraudegevoelig. Het zelfde met de zorgtoeslag.. doe maar naar de verzekeraar. Echt, ik ken genoeg mensen die de geldstromen niet meer kunnen overzien en tussen de wal en het schip vallen zonder hulp.

Direct van de belasting naar de uiteindelijke ontvanger.. Niemand die iets onrechtmatig in zijn zak kan steken. En voor velen de administratie overzichtelijk. Of denk ik nou te simpel?


4 opmerkingen:

 1. Denk je dan niet dat huurbazen en zorgverzekeraars gaan frauderen? Dat het simpeler moet, dat ben ik met je eens. Maar ik weet niet of het frauderen nu direct oplost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap niet hoe die mensen het voor elkaar krijgen eigenlijk. Wij hebben eens een keer iets verkeerd ingevuld en binnen no time kregen we een brief met een fikse terugbetaalrekening....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  BeantwoordenVerwijderen