zaterdag 20 oktober 2012

Grootste decluttergeheim!

Zijn we alweer ruim een maand verder? Voor mijn gevoel is dat niet zo, omdat ik wel elke dag mijn leeslijst af ga. Dus ik weet wel alles van jullie:). Maar dan ik? Wat heb ik nou helemaal gedaan? Ik ben bezig geweest met de grootste declutteractie in mijn leven! Echt, ik kan het ieder aanraden. Ik heb er nergens nog echt over gelezen. Er schijnt een groot taboe op te liggen. Maar er IS een manier waarbij je in een klap van je meeste rommel af bent. En waarbij je ook nog ineens veel energie bespaart, veel biologischer kan eten en veel minder afval produceert. Wat dan? Nou, ik heb mijn kinderen de deur uit gedaan! Alle twee! En dat ruimt toch lekker op! Als er nu al rommel in mijn huis is, moet ik gewoon naar mezelf wijzen. Er is niemand anders die ik daar voor verantwoordelijk kan achten. Zelfs de sokken die rondslingeren zijn van mezelf, want een vent is er ook al niet om die wijzende vinger te krijgen.Dochter vertrok, na een jaar weer bij mij gewoond te hebben, richting haar prachtige huis. Een spannende stap, in het licht van de privacy mag ik daar niet over in details treden, maar ik mag wel zeggen dat ik heel trots op haar ben! En ze woont maar een paar honderd meter bij me vandaan, dus de gezelligheid die we hadden, blijft er toch nog. 
En zoon? Die vertrok naar het hoge noorden voor een opleiding. Na drie jaar leer/werken, opgeven, een jaar zoeken, heeft hij het gevonden. Zo blij met waar hij mee bezig is! Eerst dachten we nog dat hij bijna elk weekend naar huis zou komen met zijn tas kleren. Maar nee, het ging anders, Hij heeft het zo naar zijn zin met zijn mede-studenten, zijn leven in de camper, zijn allus-zelluf-doen,  dat hij maar een keer thuis kwam. En nu heeft hij herfstvakantie en verwacht ik hem vandaag weer. Mis ik hem? Ja, soms wel. Maar meestal ben ik alleen maar blij te horen dat hij gelukkig is. En het smsje met " Mam, bedankt dat je dit allemaal mogelijk maakt voor me" maakt alle onbeantwoorde smsjes weer goed. Het blijft een man he? ;).

En zo zit ik alleen. O, nee, nog niet! Er zijn een hond en een poes achter gebleven! In dierenpension "Mama".  Het eerste plan was de hond mee in de camper, maar later zijn we daar op terug gekomen. Arme hond in een camper, eerst zoon zelf maar wennen aan het leven. En de poes moet met dochter mee. Maar eerst zij zelf wennen aan het leven en het huis. Dan mag de poes komen. Die poes en hond doen zelf ook wel eens aan woningruil. En ik moet dan wel erg lachen met ze... Ik moet ook elke avond weer lachen als ik de hond uit laat en de poes dan elke avond vrolijk het rondje mee loopt. Straks gaat ze nog balffen!

Zelf had ik gehoopt in de herfstvakantie nog een keertje weg te kunnen met de camper. Maar het is zo druk op mijn werk, dat juist deze week vrij er niet in zit. Geeft niet, dat ik werk heb en het druk heb, is natuurlijk ook iets waar menig mens jaloers op zou kunnen zijn. En dat het er in in zit dat ik gewoon volgend jaar weer " ingehuurd" mag zijn, geeft me een lekker gevoel. Dan ga ik nu eens echt hard sparen! 

Want die boot van hieronder.. daar heb ik nog niks mee gedaan. Nou ja, noem 100 keer per dag er aan denken en hem keer op keer in gedachten inrichten maar "niks er mee doen". Ik wil deze week toch eens gaan bepalen of ik een bod ga doen of niet. Dus dit weekend wordt een excelweekend. 

Vandaag is al mijn tweede weekenddag, het huis is dus al helemaal opgeruimd. (geen vanzelfsprekendheid op een vrije dag hoor :)). Ik ga zo weer naar de boer voor de yoghurt (zonder " mam, die vind ik niet lekker"), ga mijn boodschappenlijst opstellen met verantwoorde dingen. En omdat ik socializen (na een jaar van "geen tijd en geen zin") weer heb opgepakt, ga ik de komende tijd mijn agenda weer eens sprankelender maken. 

Zo, dat was een maand in 1 blog. Tot morgen! :).

Note from me: dat van die declutteractie is een grapje he? Ik hou echt wel van mijn kinderen! :).

 

6 opmerkingen:

 1. Da's de snelste manier van ontrommelen ;), 'k ben nu op de helft!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat je een grapje maakte, was me wel duidelijk.En inderdaad:het helpt heel erg,met minder kiddo's thuis.Hier ook op de helft,maar hoop stiekem dat de laatste helft nog ff blijft hangen...met iets meer was,minder vrijheid en meer kosten...dat dan weer wel.Hond in kleine behuizing,poes in de grote.Leuke woningruil!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is dat ik jouw laatste zin op tijd las: had ze bijna al buiten de deur gezet ;-)
  Zoonlief (12 is ie) wist me van de week al duidelijk te maken dat ie pas het huis uit gaat als ie een eigen huis kan kopen. Effe wachten dus nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier had ik de kinderen al de opdracht gegeven hun koffers in te pakken en een ander huis te zoeken tot ik de laatste regel las. Deze manier van opruimen zal vast nog even op zich laten wachten, of de oudste van 15 moet als ze gaat studeren over 2 jaar de jongste van (nu) 3 jaar meenemen. ;) Dan moet ik ook nog wachten tot de middelste 2 vertrekken :S

  WG

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is makkelijk declutteren en schiet gelijk veel op.
  Verkoopt die boer ook yoghurt? Ik kocht ook wel eens vla, maar vond ik niet zo lekker.
  Was er vanmorgen om kwart over tien, voor 10 liter karnemelk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In dat geval heb ik een kleuter in de aanbieding, zo goed als nieuw met complete uitzet ;) Ik weet wel dat mijn ouders raar met hun ogen stonden de knipperen van de eerste afrekeningen nadat zuslief en ik het nest hadden verlaten; ZOVEEL TERUG?

  BeantwoordenVerwijderen