maandag 2 september 2013

Happy

Nog steeds ben ik heel blij met mijn (ver)nieuw(d)e keuken. Ik breng er met plezier nu veel meer tijd in door dan eerst. "Vroeger" had ik altijd de lamellen bijna dicht, in ieder geval half, tegen de inkijk. Ik woon in een hoekhuis en de hele straat en de straat aan de overkant komt langs mijn huis, dus zat ik liever achter de lamellen. Maar na een ellenlange renovatieperiode zonder lamellen en een heeeeel open raam, ben ik er best wel aan gewend. Best sociaal wel zo'n open keuken. Open keuken dan naar de straatkant toe. Ik zwaai wat, ik kijk wat terug, zelfs de pakketbezorger kan vrijuit met me flirten door het keukenraam. Het moet niet gekker worden.

Maar keukenwerk doe ik ook met plezier. Ik bedacht me gisteren dat ik een bespaarronde kon realiseren. In plaats van elke morgen, middag en/of avond het benodigde fruit of de groente wassen, kon dat natuurlijk ook in een keer. (Waar zit dat rottige schuine streepje voor op de e op een macbook?). En zo waste ik alle in huis aanwezige groente en fruit in huis, waarschijnlijk voor een week, in 'n teiltje water. Sommige dingen sneed ik zelfs al voor. Het resultaat is een koelkast vol schone versheid. En het teiltje water? Dat leegde ik bij een dorstige tuinplant. Geen druppel verspild dus. Wat kan zoiets simpels en kneuterigs dan kicken zijn. Ik werd er helemaal happy van.

Maar.. 's avonds, wanneer ik de drie spotjes aan doe, is het wel erg licht! Een toneelvoorstelling door mij hoeft nou ook weer niet. Daarom ga ik toch maar wat voor de ramen zoeken. Pakketbezorgers zijn er toch niet als het donker is. En de manie van dure shutters kopen is gelukkig ook overgewaaid. Het kan best een zelf genaaid gordijntje worden. Lekker kneuterig.


Eens kijken of ik hier de week mee doorkom. 11 opmerkingen:

 1. é is alt en e - at your service.
  Vet retro toch, een zelfgenaaid gordijntje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trouwens, wat zou de huidige theorie zijn over vitamineverlies van voorgesneden g/f? Daar werd ik altijd bang mee gemaakt igg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je fruit zo lang van te voren wast, bederft het dan niet sneller?
  Ik was het fruit uit onze tuin niet af. Behalve dan het fruit dat op de grond gevallen is.
  Frambozen en aardbeien worden van wassen sowieso niet lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rosa, é.. En dat is de Ipad. Vanvond op de Mac proberen. Dank voor de tip! Ik snij niet veel echt voor. Paprika's in grote stukken, bleekselderij een stengel in twee stukken. Verder doe ik op de dag dat ik het gebruik. Ik denk niet dat het goed is alles helemaal voor te snijden.
  Yelena, ik weet niet of het sneller bederft wanneer ik het eerst was. Ik zal dat eind van de week weten. De bramen eet ik ook zo van de struik af. Aardbeien heb ik helaas niet. Tomaten was ik toch even. Er zou maar eens een vogel " overgevlogen zijn"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee! Ik ben inderdaad wel benieuwd of het niet sneller bederft, want dat heb ik ook wel eens gehoord. Misschien kun je dat nog een keertje laten weten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bederven misschien niet als de gesneden groenten koud bewaard worden maar ik denk wel dat ze rapper zullen uitdrogen.liesbet

   Verwijderen
 6. Wens jou en je zoon en dochter hele fijne en vooral liefdevolle Kerstdagen toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HILLTOP FINANCIERINGSLENINGEN


  HILLTOP is de nummer één kredietmaatschappij die u alle soorten leningen wil verstrekken, hoe slecht uw kredietwaardigheid ook is. Heb je je zorgen gemaakt over het zoeken naar waar je dat extra geld kunt krijgen, schiet dan nu op en neem contact met ons op via hilltopfinancefirm@gmail.com voor een geweldige leningaanbieding.

  Een lening om uw schuld gemakkelijk af te lossen?
  Een lening om het soort bedrijf te starten dat u wilt doen?
  Een lening voor educatieve doeleinden?
  Een lening om een ​​appartement te kopen?
  Een lening om deze droomauto te kopen?

  HILLTOP FINANCE biedt al deze leningen aan met
  Geen verborgen betalingen en heel weinig papierwerk.
  We bieden leningen aan variërend van 5.000 tot 20.000.000 EUR / USD / PONDEN
  Tegen een zeer lage rente van 5%.
  Klanten over de hele wereld waarderen onze inspanningen
  En we kunnen u verzekeren dat we de beste zijn.
  We streven ernaar om onze standaard van uitmuntendheid te handhaven
  Onze diensten aanbieden op elk moment van de dag.

  Zet vandaag die gewaagde stap en neem contact met ons op
  Als u een lening of financiële hulp nodig heeft en
  uw positieve verwachtingen zullen buitengewoon worden vervuld.

  e-mail: hilltopfinancefirm@gmail.com

  e-mail: hilltop@outlook.com

  whatsapp: +1954417 1149

  Met een warme overweging

  BeantwoordenVerwijderen