zaterdag 22 september 2012

Ramen en deuren dicht!

Het geld vliegt eruit! Ken je dat? (Nee, ik denk dat de strakke organiseerders onder ons het niet kennen). Ik ken het wel.. Denk je net dat je genoeg overgeboekt hebt naar de leefrekening voor de rest van de maand, is het binnen een paar dagen wéér weg! Ik wil zijn alles jullie!! Weten waar ik aan toe ben.

Poosje terug is mijn mooie redelijk nieuwe fiets gestolen, van onder mijn keukenraam, op slot, klaarlichte dag. Brutaal! Maar gelukkig verzekerd en er kwam een nieuwe, natuurlijk iets duurder én een nieuwe verzekering, zomaar weer 400 euro weg. Minder dan twee maanden later wil ik bij mijn werk mijn fiets van slot halen, (ja, op slot en met ketting aan fietsnietje) gaat het slot niet meer open. Shit! Ik hoor van collega dat er net een fiets gestolen is. Zouden ze de mijne ook hebben proberen te forceren? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat mijn fiets aan het nietje staat en ik hem niet meekrijg. Volgens fietshandel betaalt verzekering niks want de fiets is er nog. Ik voel de euro's alweer vliegen. Mijn ervaring is dat ik niet impulsief moet handelen, even laten bezinken. Die fiets stond toch goed vast. :). Gisteren, een week later, een vriendje een slijptol gehuurd, ons lange verlengsnoer mee en buiten de fiets van dat nietje geslepen. Het slot zelf liet ik zitten. Grappig wel, sta je daar met een grote slijptol een fiets los te maken, (met behulp van een Marokkaan :)) kijkt er niemand op of om. Nadat de fiets in de auto lag stelde ik nog lacherig voor om er nog maar vier los te slijpen. Niemand die zich ergens zorgen om maakt. :). Bij de fietsenmaker vertel ik dat mijn slot niet meer open gaat. Hem lukte het ook niet. Maar binnen een uur had ik een nieuw slot én een nieuwe ketting, onder garantie. Ik voelde de euro's weer terug vloeien.

Ook de auto maar de voor de APK-keuring, tot mijn schrik zag ik vorige week dat de keuring maar tot juli liep! Ik was er ver voorbij. Ik reed op super gladde banden, ruitenwisser begon te haperen en lampen vielen uit. Het slijpvriendje zou het wel regelen. Nee, naar de dealer ga ik niet meer. Veel te duur. Ik werd gebeld voor de prijsopgave. Even slikken, vier nieuwe banden, en de andere dingen, maar wat moet dat moet. Paar uur later was hij klaar, zónder keuring! Waarom? De keuring liep tot juli 2013! Ik lees vaak veel te gehaast. Net even gegoogeld.. inderdaad, auto's van 2008 en jonger hoeven maar om de twee jaar gekeurd. Wist ik niet. Wat ik ook niet wist dat de eerste keer pas is als de auto vier jaar is. Ik dacht bij drie jaar en liet de auto vorig jaar dan ook keuren. En dat gebeurde netjes. Maar dat was nog helemaal niet nodig! Waarom zei die garage niets? Gelukkig dit mannetje wel, rekende ook geen keuring, prijs viel dus een beetje mee en de auto kan nu dan eindelijk in de verkoop. Iets wat ik vorig jaar al overwoog ga ik nu doorzetten. Dus.. te koop, mooie Opel Corsa van 2008, zwart.. te koop. :) O, nee, jullie doen allemaal auto's weg. :)

Dat waren maar een paar van de dingen die mee bezig hielden. Verder loop ik de hele week te dagdromen, ik ben mijn Tiny House tegen gekomen. In mijn stad, vrijstaand (liggend) en bijna betaalbaar. Wilde ideeen maar ik weet niet of ik ze uit moet voeren. Op die momenten mis ik wel een partner die met me meedenkt. Met mijn benen weer op de grond krijgt.

Waar ik me over verbaas is dat ik vaker loop te dromen, plannen heb en ze dan ook altijd ventileer naar deze of gene. Iets concreets kan ik dan niet vertellen. "Maar ga dan eens focussen!" "Ja, wat wil je nou helemaal?" Dat kan ik dan niet omschrijven, maar ik heb altijd het gevoel dat het ergens allemaal samen komt. Op zijn tijd. En dat gebeurt ook vaak. Met dat Tiny House zou ik gewoon over drie jaar kunnen stoppen met werken. (En drie jaar ramen en deuren gesloten houden!). En dat zweeft nou al een aantal jaren door mijn hoofd, met 55 wil ik stoppen, klaar zijn met werken. Hoe en wat heeft nog geen invulling. En daar is dan het Tiny, superleuke, House. Mijn God... wat moet ik doen???

Nog maar eens bezichtigen. :)

Wie zou zijn eengezinswoning met grote tuin opgeven om hier te gaan wonen, in ruil voor 12 jaar vrijheid?

Wat je niet ziet is een groot industrieel bedrijf aan de linkerkant. Slimme makelaar. Wat je ook niet ziet is de prachtig groene andere kant. En de binnenstad op loopafstand. Eigenlijk past het me wel, vol tegenstellingen.

16 opmerkingen:

  1. Gaaf! Zou het wel weten, heerlijk die woonboot. Als er geen addertjes onder het water zitten en je over drie jaar je vrijheid hebt... super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit. Heb je er ook een tuin bij?
    Zonet hoe belangrijk is die tuin voor?
    heb je (stank)overlast van de industrie?
    Dit zou ik mij allemaal afvragen, als de meest antwoorden positief uitvallen dan wist ik het wel. DOEN.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die industrie ruiken we in de hele stad al zolang ik er woon. En waarschijnlijk zo lang hij er staat. Het is al een stuk minder dan "vroeger". Het uitzicht moet ik meer over nadenken dan de stank.

      De tuin is veel werk :)

      Verwijderen
  3. Ziet er leuk uit. Heb je er ook een tuin bij?
    Zonet hoe belangrijk is die tuin voor?
    heb je (stank)overlast van de industrie?
    Dit zou ik mij allemaal afvragen, als de meest antwoorden positief uitvallen dan wist ik het wel. DOEN.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Misschien komt dit ook "vanzelf" in orde. IK hoop het voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er leuk uit! Ik weet niet of je "iemand" kent met een woonboot, zodat die je misschien nog wat kan vertellen over mogelijke nadelen. Misschien via via.

    Maar mogelijk over drie jaar met pensioen klinkt mij wel lekker in de oren...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, een heel goede vriend en vriendin hebben een woonboot. Zij hebben me aangestoken. :) En hij mag meekijken.

      Verwijderen
  6. Toe maar een camper en wil je echt je auto weg doen? Overweeg het komende winter nog maar eens. Ik overwoog vroeger ook op 55 jarige leeftijd te stoppen, maar dat ging niet, geen pensioen meer. 60 gaat ook al niet meer lukken.

    Gestolen fiets bij jou voor de deur. Komt vaker voor helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn dochter woont vlak bij me, heeft een auto en kan die met moeite betalen. Ik ga haar auto in urgente gevallen gebruiken, en help haar dan met de kosten. En ik heb GreenWheels voor de deur. is dat er niet bij jou? Misschien een idee omdat jij je auto zo weinig gbruikt??

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wel heel leuk, maar wat een overgang van een huis naar een toch wel kleine woonboot. Woonomgeving wordt natuurlijk een stuk leuker :-))!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. P.S. Greenwheels is ideaal voor een binnenstadbewoner!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Inderdaad wel wonderlijk dat je zo maar een fietsslot kunt openbreken, zonder dat iemand er iets van zegt! Zo makkelijk is het dus voor fietsendieven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, als ik 'iemand' bezig zie met ene slijpschijf een fietsslot openslijpen, ga ik daar ook niets van zeggen want als het effectief iemand met slechte bedoelingen is, kun je zelf nog in de brokken delen. In dergelijk geval zou ik gewoon voorbijlopen en doen alsof ik niets gezien heb. De politie verwittigen dat er een fietsdiefstal aan de gang is, heeft ook geen zin want tegen dat ze er zijn (als ze al komen) zijn de dieven én de fiets al lang weg....

      Verwijderen
    2. Mijn zoon had zijn fiets voor het politiebureau gezet toen hij uitging en was tijdens het uitgaan zijn sleuteltje kwijtgeraakt. De volgende dag met de auto zijn fiets bij het politiebureau opgehaald en zonder sleutel (die moest bijbesteld worden)te gebruiken in de auto gelegd. Wij grapten nog dat het wel heel makkelijk was een fiets te jatten. Zelfs voor het politiebureau.

      Verwijderen
  11. Als je auto gekeurd moet worden krijg je van te voren een brief van de RDW om je daaraan te helpen herinneren. Dat doen ze sinds een paar jaar en ik vind het wel netjes!

    BeantwoordenVerwijderen