dinsdag 4 september 2012

Eikels

Ik zit buiten, 8 uur in de morgen en drink mijn ochtendkoffie. (Zal ik nog een derde nemen?). Om me heen hoor ik "tik, plof, boink". De eerste eikeltjes vallen alweer van de drie (!) eikenbomen in mijn tuin. Waarom heeft de gemeente daar niet ooit, ten tijde van de inrichting van deze 80-er jarenwijk, walnotenbomen neergezet?  Wat kan ik nu anders met eikels dan ruimen, ruimen en ruimen?

Excuses voor de kwaliteit, het is maar een Ipadfoto

13 opmerkingen:

 1. http://www.allesovereikebomen.nl/eikels.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat we walnoten bij de supermarkt moeten kopen natuurlijk, zodat de staat er tenminste 6% btw over kan vangen, de supermarkt er winst op kan maken en over die winst ook weer 25% belasting kan betalen, duh! En dan heb ik het nog niet eens over de accijnzen die worden betaald omdat de walnoten getransporteerd moeten worden.

  Eikels kan je in de stortbak van de wc leggen bijvoorbeeld, na een week in stromend water kan je ze eten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was natuurlijk een of andere eikel, die die boom daar heeft neergezet!

  En wat heb jij al lekker veel koffie op zo vroeg in de ochtend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het schijnt, dat je ze gerust kan laten liggen, onder moeders paraplu groeien geen jonge eikjes,
  anders ga je gewoon eikeltjeskoffie drinken ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Walnoten geven naast heerlijke walnoten ook best veel zooi. Een vriendin van mij had een walnotenboom in haar tuin en haar stoepje veranderde in de herfst in een grote plakkerige bende. Dat heeft een walnotenliefhebber er natuurlijk wel voor over, maar zag de gemeente misschien niet zitten. Maar eikeltjes en kastanjes, tja, daar zie ik ook het nut niet zo van in, behalve dan dat het mooie bomen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. IN jouw tuin, dus niet erbuiten?? Mag je ze niet kappen of heb je daar een vergunning voor nodig? (zei de bomenkapper herself).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. o, ik kan er over meepraten! Die eikels schieten allemaal wortel in je tuin als je niet uitkijkt, en eronder wil niks groeien. Waardeloze bomen voor in een woonwijk, ze horen in het bos!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tijdens onze vakantie in Italië leerde ik dat ze daar vroegah meel maakten van eikeltjes, om brood mee te bakken. Puur uit geldgebrek. Misschien de moeite waard om even te googlen als ze toch zomaar in je schoot vallen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eikels zo dicht bij huis? Ik dacht dat die alleen maar vanaf de Veluwe te vinden waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooit was ik in een spaans dorp,waar de sinasappelbomen in de straten groeiden. Zoiets bij ons met appels,peren,noten,het zou geweldig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooit heb ik eikel koekjes gemaakt.. Bespaar je de moeite, echt lekker was het niet... http://eefjeswereldje.blogspot.nl/2011/10/eikels-de-ontknoping.html
  Ik zou ook graag zien dat de gemeentes meer fruit zouden planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eikels zijn toch een prachtig gegeven in de natuur en je kan er niet alleen koekjes van maken. Ook soep enzo.

  BeantwoordenVerwijderen