maandag 1 april 2013

Kijk naar wat je WEL hebt


In het kader van mijn "zegeningen tellen" laat ik kleine dingen zien waar ik eigenlijk wel blij mee ben op het gebied van nadenkend leven.

Als eerste is daar mijn waslijn. Ik sleep die zeker al meer dan 15 jaar tweedehands verkregen met me mee.  Een waslijn! Tsjonge.. wereldschokkend hoor ik je mompelen. Nee, dat niet, maar ik heb hem al wel zo vaak de hemel in geprezen!

Ik heb een trapgat in mijn huis en wel in mijn woonkamer. Er gaat dus nog wel wat lucht en warmte naar boven.  Van muur tot muur heb ik in dat trapgat zo'n 5-lijnen spanrek. Tegenover dat ding staat de wasmachine. Ik hang dus vanuit de wasmachine mijn spullen in het trapgat, het droogt keurig kreukvrij op. Vaak op hangers en dan ik hoef het alleen maar weer drie meter naar rechts in mijn kledingkast te hangen. Ik strijk zelden.

Ik had een droger. Daar deed ik bij slecht weer of veel wassen de was ook wel eens in. (Om vervolgens regelmatig te vergeten dat die er weer uit moest, want ik zag het niet meer :)). Maar.. geen droger nodig eigenlijk. De droger ging dus de deur uit en ik heb hem tot op vandaag niet meer gemist. Ben blij dat die sta-in-de-weg weg is.

De lijn doet het prima, en vaak zie ik dat ik ook daar vergeet de was vanaf te halen, maar daar word ik dan elke dag wel weer aan herinnerd (en kreukt het niet). En is de was eraf, lijntje dicht aan de muur en klaar is Maria. Geen rondslingerende wasrekken en in de zomer gaat het aan de droogmolen in de tuin.3 opmerkingen:

  1. Slim! En handig! Je bent een creatieve vrouw Maria. ;-) Pas je nog even de link naar mijn blog aan in je bloglijst? Thx!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een soortgelijke waslijn op zolder en ik vindt hem ook ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen