woensdag 3 april 2013

Blijvertje nummer 2... aluin!


Nog een voorwerp in de rij van successen.. aluin!

"Vroeger" kon ik niet de deur uit zonder deodorant. Dus ik rolde elke dag flink. En er was er ook maar eentje die mijn transpiratie aan kon. Probeerde ik wel eens een ander merk, dan moest ik echt ergens op de dag weer "bijwerken".

En toen kwam het begin van alles uitproberen wat duurzaam, zuinig en gezonder was en ik kocht een blokje aluin. Wat het doet en is ga ik hier niet helemaal beschrijven want daar heb je Google voor. Ik vond dit Aluin. Sceptisch was ik natuurlijk.. hoe kan aluin mij verdraagbaar houden voor mijn collega's als de meeste deodorants dat niet kunnen?

En het kon! In de meeste gevallen kwam ik gewoon de dag door met alleen in de morgen mijn natte oksels bewerken met het blokje aluin.

Ik was helemaal happy. Op een gegeven moment was ik zelfs al aan het tweede blokje toe. Niet omdat het zo snel op was, maar omdat ik het op de vloer van de badkamer liet kletteren. En toen had ik 309 stukjes aluin. Of daaromtrent. Afgebroken stukken met scherpe punten bewerken de oksels niet meer zo prettig. Ook het tweede blokje is al eens gekletterd. Daarom heb ik een concessie gedaan. Twee weken terug had ik iemand eindelijk zo ver dat ze ook aluin ging gebruiken, afgezien van al die chemische troep, was het voor haar vooral ook een kostenaspect. Een blokje kost een euro of vijf en je doet er wel jaren mee (als je het niet laat vallen). Geen deobussen meer kopen.

In de winkel bleek toen dat er inmiddels ook aluin is in een stickvorm. Mijn oude roller-idee. Het was een fractie duurder en er zat natuurlijk ook plastic om. En toch koos ik daar voor. Ik kan nu 's morgens lekker "rollen", heb goede houvast en ga hier zeker een stuk langer mee doen dan het gebroken blokje.

Dus echt.. ik word er blij van!

8 opmerkingen:

 1. Terecht, hier kan je jaaaaren mee doen :)
  ook fijn als je kleine bloedende wondjes hebt, even deppen en het stelpt.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg! Waar heb je die stick vandaan, als ik vragen mag? Ik wist niet dat aluin ook als deo gebruikt kon worden, wij verkochten het vroeger vooral aan mannen, tegen scheerwondjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er vaker over gelezen, maar nooit geprobeerd. Fijn dat het werkt! Ik heb pas zelf deodorant gemaakt, van kokosolie, zuiveringszout en arrowroot poeder. Ook dat werkt ontzettend goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het werkt inderdaad ontzettend goed ! ik heb er een in stickvorm waarin een gaatje geboord is, er zit een raffiatouw omheen, zo kan ik het ophangen aan een haakje en je hebt wat meer houvast door het touw.
  vorige zomer gekocht op een 'middeleeuwse markt' in bouillon, ardennen, en sinds maanden gebruik ik niets anders meer. je ziet niet eens dat ik er al een half jaar mee doe.

  die zelfgemaakte crèmedeo zou ik ook wel eens willen proberen, maar het opbrengen lijkt me wat lastiger dan de aluinstick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad handig, wil ik ook wel eens proberen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige vondst zeg! En het ziet er nog leuk uit ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je volledig bent overgeschakeld! Zelf gebruik ik Aromaco van Lush. Die heeft ook geen verpakking en werkt bij mij perfect :)

  BeantwoordenVerwijderen