zaterdag 25 mei 2013

Een halve keuken

  Twee weken terug kwam een vriend bij me klussen. Oh, er is een lijst met wel 100 dingen te doen! Het is ook echt een lijst aan de muur. Ik had die hele zaterdagmorgen al lopen denken wat ik hem dan zou laten doen. Plinten afwerken? Radiator vervangen? Wat verven? Hij kwam en ik wist het! Gooi de keuken er maar uit! Al een jaar loop ik te dubben. Ander huis met minder onderhoud? Of keuken-kamer openbreken voor meer licht-lucht? Alles laten zoals het is en geld in mijn zak houden?  Kijk, naar de keukenboer rijden en daar een mooie keuken uitzoeken was al geen optie. Zo standaard kreeg ik het niet door mijn eigen strot geduwd. En mijn gierig zuinigheid liet dat ook niet toe. Dus ik besloot te renoveren. Bovenkastjes weg. Zo deprimerend om met je neus tegen kastjes aan te staan koken, ik voelde me zo opgesloten in die keuken. Eigenlijk wil ik maar een halve keuken! Minder spullen, minder kasten, kleinere koelkast.. En veel dingen gewoon niet. 


Dus we trokken de bovenkastjes weg en er was nog geen plan. Maar zoals bij veel in mijn leven begin ik, en al doende valt het wel op zijn plek. Toen gingen ook de tegels eraf. (alles zit er al zo'n 20 jaar, dus ik hoef me niet schuldig te voelen). Alle muren moesten dus gestucd worden. Ja, zo gaat dat he? Van het één komt het ander. Al maanden eerder had ik al eens lopen kijken naar die nis in de gang. Die kon eigenlijk beter bij de keuken zitten. Dat zeggend antwoord vriend: " Dan verzetten we die muur toch?"  Kan dat? Ja, dat kon. En het volgende weekend had ik een mooie kamerhoge nis in de keuken, waarin planken komen. Ik mis tenslotte nu wel een hoop kastruimte, en moet  nog wel wat spullen kwijt. 


Ik heb mijn kasten in huis herschikt, keukeninventaris opgeruimd, muren zijn klaar. Nu het keukenblok nog. En weet je.. Het kan altijd gekker, altijd mooier. Ideeën schieten door mijn hoofd, maar soms moet ik mezelf weer tot orde roepen en terug naar wat mijn uitgangspunt was: goedkoop, hergebruik, dus het oude blok blijft staan en niet een heel eigen gemetseld blok. 😊. Er komt een nieuw betonnen aanrechtblad op. "Kan jij dat?" , vroeg ik verbaasd aan vriend, toen hij door mijn Pinterestverzameling scrolde en zei dat dat een veel goedkopere oplossing is dan een nieuw blad kopen.


Dus.. Ik zit midden in de verbouwing, bruisend van leuke, goedkope ideeën en helemaal happy al.. ook al moet het meeste werk nog gedaan worden. Maar ik heb de tijd.. het allerleukst vind ik om het zo te laten "groeien" en goedkope oplossingen zoeken. Er volgen vast meer foto's de komende tijd.Zo was het...Zo is het tot nu toe...


En dit is inmiddels al weer mooi dicht!

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat je zo goed geholpen wordt! En dat je je weer helemaal fijn gaat voelen in je huis met meer lucht en ruimte. ik ben benieuwd naar het resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn zeg, zulke hulp! Heel veel plezier met het realiseren van je nieuwe keuken, dat wordt vast prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n bruisende ideenbron! En handige Henkie natuurlijk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en? hoe is het koken nu zonder neus tegen de bovenkastjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Get the exact makes and costs among the your current somebody beloved.
  The larger an oz . for luminous constructed of wax bouquet
  within the cheap cupful. This key fact results in that this concentration of temperature towards a less
  well off amounts for the same appear the fact brings about great deal
  possibly even this baking.

  My page; toaster reviews uk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  BeantwoordenVerwijderen