zondag 29 december 2013

Op de valreep...

Net voor het einde van het jaar pak ik het toetsenbord nog eens op. Alle linkjes hier rechts lees ik dagelijks, maar zelf wat produceren kwam niet meer van.

Ja, ik blijf genieten van mijn keuken. Het valt samen met mijn veranderde eet- en kookgewoonten. Ik sta met veel plezier van alles te proberen. Daarmee is wel het zero-waste wat naar de achtergrond gedrongen. Regelmatig zit het er toch wel een verpakking om.  Maar zoals een collega me zei over dit dilemma.. " wat vind je belangrijker, je gezondheid of je afval?" Ik koos voor mijn gezondheid.

Vandaag heb ik mijn budget voor volgend jaar opgesteld en ik schrok wel. Daar moet nog wel aan geschaafd worden. De zorgverzekering blijft dezelfde, goedkoper kan niet. Energie bleef ik bij dezelfde en ga toch 15 euro per maand naar beneden door verlengen via vergelijker.

Mijn tussenstanden van gas en licht, wat bijna eindstanden zijn, lieten me glimlachen. Dat gaat nog meer zakken.

Mijn kostenposten? Toch weer een paar abonnementen binnen geslopen. Zelfs weer een sportschool!
Maar dat gebruik ik tot nu toe ruim voldoende. En het is nog niet eens de maand van de goede voornemens!

Grootste kostenpost? Toch studerende zoon. Bijna hoger dan mijn hypotheek! 11/2 jaar ben ik nu bezig van hem een zuinige student te maken, maar ik was nog nooit zo niet succesvol. Wat niet meewerkt is dat het inkomen van zijn vader wel wordt meegeteld, alhoewel die voor zoon al tien jaar uit beeld is. Dus zoals al 22 jaar, sta ik er alleen voor en mag ook dat gat dichten. Maar goed, nog 2 1/2 jaar en dan loopt hij binnen. Zegt ie.

Dus nu gaat die grote bezuiniging waar ik al twee jaar over praat, er komen. De auto moet eruit. Ik heb hem niet echt echt nodig. Ik heb een mooie (o, nee, gestolen) oude fiets, werk op tien minuten fietsen en heb een dochter vlak bij me wonen met auto. :).

Wel prettig om zo de laatste week van het jaar vrij te hebben en alles voor het nieuwe jaar op een rijtje te krijgen. Morgen naar grof vuil rijden en letterlijk zooi dumpen. Ik zal er symbolisch mijn oude valkuilen bijgooien, energievreters bij het chemisch afval zetten en ruimte maken voor nieuwe kansen en dromen..

Jullie ook een mooie einde en nog mooier begin!

7 opmerkingen:

 1. Oh lekker, nog even ruimen voor het einde van het jaar. Ben ik nu ook mee bezig. Boom is eruit, straks even ramen lappen, pakjes wegbrengen, kringloopspul inpakken.... lekker! Wens je een prachtig 2014 en wat goed, zonder auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He....alweer helemaal herkenbaar en parallel-lopend.

  Al is ouder een kale kip qua inkomen en zijn er rechtszaken geweest over kinderalimentatie...toch telt hij mee.
  En moet je diep gaan wil je dat inkomen niet laten meetellen bij D UO. Dat diep gaan doet zielepijn bij kinderen en dus heb/had ik liever pijn aan mijn portomonnee dan ik mijn kinderen liet lijden.

  We komen er wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke blog, ik vond u via andere blogger..leuk om hier te lezen...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey keep posting such good and meaningful articles.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naam: __ Hendi Zikri Didi
  Plaats: _________________ Melacca, Maleisië
  banen: _ Ondernemers
  Elke kennisgeving: ____ hendidi01@gmail.com

  Hallo allemaal, wees alsjeblieft voorzichtig met het krijgen van een lening hier, ik heb veel nep-leners op internet, ik ben bedrogen, ik gaf het bijna op, totdat ik een vriend ontmoette die net een lening had aangevraagd en hij kreeg een lening zonder druk, dus stelde hij me voor om AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM te legitimeren, heb ik 1,3 miljoen dollar aangevraagd. Ik heb mijn lening minder dan 2 uur slechts 1% zonder onderpand. Ik ben erg blij dat ik ben gered van het krijgen van een slechte schuld. dus ik adviseer iedereen hier een lening nodig te hebben om contact op te nemen met AASIMAHA en ik garandeer dat u uw lening krijgt.

  Applicatie / Contact Center

  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen