woensdag 20 juli 2011

De kast

Een lege slaapkamer, (zonder bewoner, leeg was hij allerminst!) heb ik veranderd in een gezellige (kantoor)kamer voor mezelf. Vriendje deed lief weer de vloer en het verven, ik was voor het afwerken. En dat werd, ja daar komt het weer, een boekenkast van Marktplaats, een bureaustoel van beneden (en daar een andere van Marktplaats) en een nieuw blad van Ikea. En toen moest er nog een kast(je) komen voor dozen met "hobbyspullen", heel veel foto's, oude kaarten en brieven en andere nog te doen dingen waarvan ik denk dat als ik ze maar onder handbereik heb, ik het sneller oppak. (Ik ga het zien). De kast kon niet groot zijn, want past dan niet meer door het trapgat. Mocht ook niet lelijk of donker zijn en zo piekerde ik al even en keek al maanden wat rond. En toen in ene was ik het zat, er moest iets gebeuren met die hoek die nog niet af was. Er stond nog een kast die weg moest en ook niet de trap af kon. Zoon en ik waren met dat ding al eens halverwege geweest en moesten weer terugkeren omdat het echt niet door dat trapgat kon. Ik hoor je vragen hoe hij dan boven kwam? Nou, toen was er nog geen muurtje, wat er nu wel staat. Dus dat kastje moest er in (kapotte) stukken uit. En misschien weet je het inmiddels, ik kan moeilijk weggooien, dus zoeken naar manieren om hem er wel héél uit te krijgen. Ze waren er niet. Dus, op zo'n dag als gisteren, dan móet het gewoon gebeuren (Ken je dat? Je bent niet meer te stoppen?) en ik pakte de zaag en begon te zagen, en dochter, die het in haar ogen oubollige kastje ook niet niet wilde, keek toe. En toen ik er twee zijpanelen en de top af had zei ze in eens, "Oh, maar zo wil ik hem wel hebben!"  We gaan die kast dus in uitgeklede vorm opknappen en netjes afwerken en dochter heeft haar kast waar ze al twee jaar naar op zoek is!

Dan ik nog. Bij het ruimen op zolder kwam ik weer de oude gesigneerde geërfde lakens tegen en een oud rek van Ikea en toen wist ik in eens hoe mijn nieuwe kast ging worden. Zo!

Plaats voor mijn spullen, de wasmand en de strijkplank. Orde in je huis is orde in je hoofd. Echt waar. En het kostte me 2,29 voor een gordijnroetje.En hier zit ik nu te bloggen in een heerlijk kamertje. Het schoolbord aan de muur? Stond bij de container. :)

3 opmerkingen:

  1. Wat moet dat een voldoening geven. Precies wat je wilt voor weinig geld. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuke oplossing voor de stellingkast, ga ik onthouden voor onze (saaie & rommelige) kasten in de garage (maar dan niet met zo'n witte laken natuurlijk :-).

    Groeten Jessica

    BeantwoordenVerwijderen