dinsdag 19 juli 2011

Verdienen in de vakantie!

Dit is het eerste jaar dat "niet werken-geen geld" voor mij opgaat. Als net-startende ZZP-er komt er alleen maar geld binnen als ik werk en dat factureer. De verleiding is dan groot om zoveel mogelijk te werken, elk uurtje is tenslotte geld. Raar eigenlijk, dat is ook zo als werknemer, maar dan vóel je het niet zo. Anyway... een impulsief geplande vakantie (ja, ja, ik ben net terug, ik weet het) ging door verschillende omstandigheden niet door en toch besloot ik die gereserveerde vrije week vrij te houden. Gewoon voor mezelf en mijn huis, tuin en klus dingen. Dingen afmaken die te lang blijven liggen als het alleen maar op de weekenden moet gebeuren. En toch verdiende ik geld vandaag! Hoe?

Eindelijk tijd om eens wat administratief op te ruimen. Een doorlopende reisverzekering bleek nog voor "samenwonend en kinderen onder de 18" te zijn. Ik woon niet samen en mijn jongste kind is al bijna 20! Gebeld naar de verzekering en omgezet naar "alleenstaand". Een besparing van 6 euro per maand.  Daarnaast heb ik al een aantal jaren een rechtsbijstandverzekering. Ik heb er drie keer gebruik van willen maken, 1x werd het afgedaan via een weg die ik zelf ook al bewandeld had en leverde me dus niks op. (Want dan moest er écht juridische bijstand gegeven worden en dát kost ze te veel). En twee andere zaken vielen er net, door de kleine lettertjes, buiten. Nu was de maandelijkse premie weer wat omhoog gegaan en las ik dat ik per maand op kon zeggen. En dat deed ik dus. Bij de zaken die bij mij buiten "de kleine lettertjes" vielen,(en dan had ik toch een uitgebreide) heb ik voor ééntje een advocaat genomen die me 1000 euro kostte en het keurig oploste, en de tweede kostte iets meer maar wist dat op de tegenpartij te verhalen. Dus.. met eigen kennis, internet-adviezen en Bureau rechtshulp kom ik al een heel eind zelf. De uitgespaarde 26 euro per maand ga ik extra sparen voor het geval ik toch eens duurder advies nodig heb.

En ik had al een ticket gereserveerd voor deze week, al pratend over de reisverzekering, schoot me te binnen dat niet geschoten altijd mis is, en ik vroeg of dit geval van afgelopen week ook onder de annuleringsverzekering valt. En dat viel hij. Gelukkig.. ik krijg mijn geld terug! Kijk, een reis- en annuleringsverzekering zal ik altijd houden, lage kosten, hoog risico. En zo weeg ik mijn risico's af.

Nog een besparing? Moet ik het bekennen? Ik betaal al máánden aan Weight Watchers een maandelijks bedrag (39 euro) om kilo's kwijt te raken. Zonder te gaan, zonder kilo's kwijt te raken en zonder de echt wel mooie site te gebruiken. Dus ook net maar opgezegd. Niet dat ik me bij die kilo's neer leg, maar geen resultaat moet ook geen geld kosten. En zo heb ik vandaag wel rond de 70 euro per maand bespaard en dat is op jaarbasis 840 euro!  Mijn vrije week terug verdiend. :) (En een iets duurder dieet begonnen :( )

Ik besef heel goed dat zonder spaarpot er misschien meer verzekerd moet worden. Maar met een spaarpotje kun je zelf eventueel tóch voorkomende uitgaven opvangen? Of denk ik nu onvoorzichtig?

En verder bespaard? Een leuke kast gemaakt van restmateriaal  uit mijn eigen huis! Ik had gepland voor een kast ongeveer 100 euro uit te geven. Maar daar laat ik morgen een foto van zien want nu is het te donker om te fotograferen. Maar ik ben er wél trots op!

Zo.. en nu even ontspanning. :)

3 opmerkingen:

 1. Heel goed gedaan.
  Ik heb ook niet overal een verzekering voor.
  Ook voor onze hond nemen we geen verzekering.
  We hebben gekeken wat het kost en dat kwam op minimaal 15 euro.
  Ik heb een spaarrekening voor haar geopend (echt waar) en nu spaar dat bedrag elke maand.

  Mocht er wat gebeuren (buiten inentingen e.d.) kunnen we dat mooi opvangen.

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim gedaan! Ik dacht ook altijd dat ik alles al tot een minimum beperkt had, maar soms kom je ineens weer ergens achter. Dan is het prettig als je toch weer zo'n flinke besparing kunt maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stap ook over op LEDverlichting om geld te besparen!

  BeantwoordenVerwijderen