zondag 11 september 2011

Magere kwark gezocht.


Het boodschappen doen heeft zo zijn ritme gevonden, maar er zijn nog producten waar ik geen oplossing voor heb. Dat heb ik bij meer producten maar dan heb ik al gauw een keuze gemaakt van "dan maar helemaal niet". Maar waar ik niet buiten kan en wil is magere kwark. Na veel verloren kilo's (nee, ik ga ze ook niet meer zoeken), weet ik dat magere kwark een product is wat mij op het slankere spoor kan houden. Het is eiwitrijk, caloriearm, erg vullend en je voegt er makkelijk allerlei smaakjes aan toe. Mijn "cup a soup moment" zeg maar. Maar niet te vinden bij een boer of in glas met statiegeld maar alleen in plastic bekers van 500 ml.

Ik heb al wel een flinke verbetering ontdekt. Kocht ik eerst de magere kwark van óf AH, óf Lidl of welke supermarkt dan ook, voor zo'n 80 cent per 500 ml of de iets duurdere van Optimel met appel/kaneel, nu koop ik het bij de biologische winkel. 500 ml voor 2,29. In het kader van mijn bezuinigen een flinke kostenpost erbij, maar nadat ik van mijn eerste beker mijn eerste happen had genomen zat ik met verbazing nog eens de ingrediënten te lezen. Er zat écht geen slagroom of geen smaakstoffen of verdikkingsmiddelen in. Het was gewoon de lekkerste magere kwark die ik ooit proefde! Nu is er voor mij nog maar één keuze.. magere kwark van De Weerribben.  Het is wel wat duurder dus, maar dat probeer ik te compenseren door er drie keer van te eten in plaats van twee keer. (Wat lang niet altijd lukt.. zó lekker. :))

Helaas wel in een plastic beker, een aluminium dekseltje en er om heen een los kartonnen etiket . Dat haal ik eraf, doe het bij het oud papier en de plastic beker bij het plastic.Maar.. zo'n mooie witte beker zou ook nog leuk zijn voor een school om te knutselen, ik zit echter niet meer in een knutselomgeving.

Maar weet jij een magere kwark die, voor wat betreft verpakking, nog beter bij me zou passen, dan hoor ik het graag!


7 opmerkingen:

 1. Een èchte oplossing heb ik niet. Tenzij je het bij een kaasboerderij in jouw omgeving kunt kopen. Dan kan je zelf je emmertje meenemen of een pan.
  Ik heb wel eens met kwark gewerkt in de yoghurtmachine, werkt ook.
  Ik gebruik de dergelijke bekertjes voor als ik iemand een bos bloemen geef. Dan zet ik ze daar in, in een krat en hebben de bloemetjes water tijdens het vervoer naar familie aan de andere kant van het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er was een boerderij aan de Harreweg, waar ze nu tuinhout verkopen, maar voorheen verkochten ze ook melk enz dat je in gehuurde flessen enz kon kopen.
  Ik weet nog steeds niet waar die boerderij is.
  Is het voorbijde Vietnamlaan o.i.d.?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan vrij simpel zelf magere kwark maken met karnemelk als je aan magere melk kunt komen.
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kom eens langshollen, kan niet ver weg zijn.Weet je al waar het is?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Glas met statiegeld is echt niet beter dan de verpakking die je nu gebruikt. Als wordt hergebruikt (zelfs alu kan uit huisvuil gehaald worden als je het niet verstopt in een melkpak die je toch al niet meer hebt ;) ). Het schoonmaken en eindeloos vervoeren van het glas (erg zwaar dus veel brandstof en dan nog desinfecteren nieuwe deksel maken van metaal is echt niet beter voor het milieu hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik nu dikke yoghurt ipv magere kwark die ik bij de kaaswinkel koop in fles.
  Of je kunt het vragen (gewoon alle kaaswinkels in de stad opbellen). Misschien hebben ze het ergens wel in emmers en dan kun je je potje laten vullen.

  Wat ook kan: het zien als je eigen luxe product en gewoon blijven kopen.
  En de bakjes hergebruiken voor dingen invriezen. Dat doe ik met smeerkaas voor de kinderen (dat is echt niet te krijgen anders). Ik maak ijsklontjes in de bakjes van de smeerkaas, ze nemen noten en rozijnen in mee naar school (ik ook) en ik doe er 3-4 (zelfgemaakte) bon-bons in en geef het als cadeau als ik iemand iets kleins moet geven als bedankje of zo.

  Groetjes,

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen