maandag 5 september 2011

Weer een weekend vol schatten.

Eigenlijk moet ik afgelopen weekend in een paar bloggen blokken hakken, maar daar ontbreekt me de tijd voor. En omdat ik het toch allemaal kwijt wil prop ik het allemaal in eentje.

De rommelmarkt zaterdag waar ik écht (echt waar!) nuttige dingen kocht. Zonnetje, groot grasveld met spullen en al vroeg snuffelen leverde het volgende op;
Laarzen voor de tuin en het hondenwandelingen, kon ik voor die 4 euro niet laten staan. Een ouderwetse broodtrommel zodat ik dat brood niet meer in plastic zakken in de "broodla" hoeft te stoppen. (Of zou er toch nog wat om moeten?) In ieder geval ligt het dan netjes in de kast. Een grote glazen pot voor mijn pasta-vooraad en een koekblik zoals mijn moeder daar eeuwig haar koekjes in bewaarde! Ik proef bij het zien van dat blik de wafeltjes..  met zo'n laagje creme ertussen.

De rest van de dag een gouden dag met mijn zussen, vriend, zwagers en kinderen. Op de boerderij van de één een blokhut/zomerhuis voor de ander met zijn allen in elkaar gezet. Omdat we twee weken terug het begin al maakten, wist ik dat daar appels en peren te halen waren, dus toen het werk gedaan was deed ik nog een rondje met onderstaand resultaat. Wat word ik de laatste tijd toch vaak terug in de tijd geworden. Ik staand op een ladder met een plukschort om, brengt me zo weer het beeld voor ogen van mijn vader die dat ook altijd deed.

Afsluiten met alle "medewerkers" een barbeque op één van de mooiste avonden van deze zomer. Eigenlijk was het een familiereunie met "workshop". :)

De volgende dag naar de Home Made Markt in Den Haag, waarvan dochter vond dat "dat echt iets voor mij was", dus daarheen met haar en haar vader. (Wat mijn ex dan is he?). Ik wist niet wat er te verwachten, maar ik werd er echt helemaal vrolijk van.  De verleiding was weer groot, maar ik heb me ingehouden en alleen gekocht wat ik echt zocht. Olijfolie, nu een liter, maar als het bevalt is het ook in 5 liter te verkrijgen. En eigenlijk kocht ik met die fles niet alleen de olijfolie, maar ook het verhaal van de makers, de sfeer, en hun enthousiasme. Wat verder op een kraam van een Zenzeep die ik al eerder  op internet had gevonden. Zij had Aluin, volgens zeggen zou dat een goed alternatief voor deodorant zijn. Mijn eigen deo is nog niet helemaal op, maar ik ga alvast experimenten. Ik heb mijn collega's al gevraagd om me te waarschuwen als het niet werkt. :). En dochter kocht een Egyptische waxinelichthouder met een mooie tekst erop. Ook dat geld komt terecht bij de handwerkers in Egypte.
 Weer een zonnetje, gezellige mensen, veel mooie producten gezien, maar mijn portemonnee stond me niet meer toe nog meer te kopen. Er zit nog wel een wasbol in mijn hoofd, maar die komt er nog wel. :)

En zojuist heb ik alvast weer wat appelmoes gemaakt van de appels van mijn zus. (En dan zie ik mijn moeder weer voor me. Hoe deed ze die peren wecken ook alweer?). Een perentaart gaat er deze week nog komen omdat de vorige ook zo lekker was. Ik ben helemaal om, knus en huiselijk bezig en mijn kinderen weten niet wat ze meemaken. Jammer dat ik zo laat (her)ontdek hoe het óók kan. Dat ik hen niet wat meer heb meegegeven van moeder natuur zeg maar...


Nog een paar schilbeurten te gaan.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk verhaal weer. Ik lees hoe je hebt genoten, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie laarzen, zoiets moet ik ook nog scoren ivm hond als het herfst wordt.
  Leuk toch de nostalgie met de koektrommel.
  Ik weet precies wat je bedoelt.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie weet raken je kinderen alsnog geinspireerd. Zeker,als ze de zelfgemaakte appelmoes proeven. Ik bewaar trouwens brood in een broodtrommel buiten de koelkast. Dat droogt minder uit. Maar in de zomer blijft dit zelfgebakken brood maar 5 dg goed. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben helemaal weg van de laarzen en het trommeltje! Echt geweldige vondsten!!!

  BeantwoordenVerwijderen