donderdag 15 september 2011

Nooit meer rijk!

"De koopkracht gaat verder achter uit", zegt de krant weer. En als de krant dat roept is Nederland in last. We willen blijven kopen! Ik reageer er wat nuchterder op. Koopkracht achteruit? Dan de tering naar de nering zetten en gewoon zelf goed kijken wat ik niet meer nodig heb. Toegegeven.. er zijn mensen die alles al wegbezuinigd hebben en niet veel meer kunnen schrappen. (Al zie ik ze om me heen die klagen en nog steeds roken...!). Ik heb nog wel wat stappen te maken in minderen, gewoon omdat ik dat wil. Uit het gewone denkpatroon stappen en van een andere kant bekijken. Niet denken om wat vaker de fiets te pakken om benzine te sparen, maar gewoon de hele auto eruit. (Dat is een uiterste dan he?). Of iets anders eruit.

Vandaag was ik mijn bureau aan het opruimen en daar lag nog een Staatslot. Wat een papieren troep is dat elke maand weer, envelop, foldertje, lot. Al een eeuwigheid speel ik automatisch elke maand mee voor 15 euro. ("Maar ik rook niet", verdedig ik mijn uitgave altijd) Wie weet, wie weet.. valt ooit het geluk mijn kant op! Al vaker heb ik gedacht dit op te zeggen, want natuurlijk is de kans groter dat ik het geld gewoon op straat vind, (ook niet dus), dan dat ik de Staatsloterij win. Als ik het geld gespaard had wat ik er aan uit heb gegeven, dan had ik inmiddels een aardige hoofdprijs op mijn bank staan. Vandaag overdacht ik het nog eens en dan schiet steeds weer door mijn hoofd.. "maar dan heb ik ook écht geen kans meer. Zal je zien dat volgende maand... enz". Moeilijk, moeilijk, voelt echt als een soort afscheid van iets. Maar vandaag was ik flink, eruit dat lot en 15 euro extra sparen! Hoe kon ik opzeggen? Nou, gewoon per telefoon, makkelijk zat. Ha, dat dacht ik!

Een alleraardigste vrouw nam mijn telefoontje aan, een aantal vragen en ik werd verder doorverbonden. Weer een alleraardigste dame. `Goh, wat spijtig dat u op wilt zeggen`. `Goh, wat spijtig dat ik nooit een grote prijs won`, is mijn antwoord. Maar dat kan veranderen volgens de alleraardigste dame. Nét volgende maand vallen er heel veel extra tonnen en als ik blijf krijg ik er nog een gratis staatslot bij. Mét Jackpot.

Voornemen van het resoluut opzeggen is weg, ik speel nog even mee, weer gezwicht voor de verkooptechnieken. Nee, ik kan niet nu al met ingang van 1 november opzeggen, eerst wordt dit abonnement `verlengd`. Maar goed.. na 10 oktober heb ik toch ruim een ton op de bank staan, dan doet een paar maanden meer er niet toe zeg ik gauw per 1 november nog een keer op en dan ga ik er dus zelf voor zorgen dat mijn koopkracht niet minder wordt. Ik koop alleen geen staatslot meer. Ná oktober dan. :)

4 opmerkingen:

 1. Hier moest ik wel even om lachen :$ Ik speel niet mee, maar ik weet ook wel dat je er niet teveel bij stil moet staan. Als je gaat denken aan die miljoenen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha ruim een ton? nou dan meld ik me ook weer aan! Geintje. Het klinkt allemaal zo mooi maar dat is het niet. er rolt elke maand weer geld uit je portomonee, je kunt je zelf beter rijk maken met het geld dat je er niet aan uit geeft. Toch hoop ik dat het je deze maand gaat lukken en je stinkend rijk wordt. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat leuk voor je. Ik heb straks meer kans om onder de tram te lopen.
  Het kost moeite om afscheid te nemen van habits.
  Wat scheelt het nu op jaarbasis?

  BeantwoordenVerwijderen