zondag 8 januari 2012

Mijn best gedaan.. en genoten.

We zijn een week verder in het nieuwe jaar. Als ik nu zou zeggen dat ik binnen mijn budget van 70 euro aan boodschappen zou zijn gebleven, loog ik. Als ik zou zeggen dat ik keurig duurzaam boodschapte, loog ik. Als ik zou zeggen dat ik geen afval produceerde, loog ik. Maar ik zocht het gemiddelde, woog voors en tegens af en zal nergens liegen.Ik moet afvallen. Het duurdere eiwitdieet, gegarandeerd succesvol, makkelijk, soms saai en alles in zakjes en pakjes? Of de oude vertrouwde Weight Watchers? Niet de goedkoopste boodschappen, ook succesvol, wat meer werk, en vreselijk lekker? Ik koos voor het laatste, was al online bezig, en sprong vanmorgen op de trein van AD/Weight Watchers. Bij beiden heb ik al een abonnement. Vandaag de boodschappen gedaan voor de hele week. Samen met de boodschappen van vorige week al zo'n 150 euro, maar een volle vriezer. Wel weer naar de boer geweest, met eigen zakjes op pad, een voorraad toiletpapier voor een jaar (!). Ik ben tevreden, voor zover we niet over afval praten. 

Sporten? Twee keer geweest. Zonder mijn dochter als maatje, en toch gegaan. Eerste keer als een slappe vaatdoek een deel van het programma afgewerkt, tweede keer door al mijn grenzen gelopen. Afstand groter, kilo's meer, tijden langer. Ik ben tevreden.

Kopen? Oh, een mail van DUO, prachtige laarzen, precies op kuitmaat en 50% korting. Al jaren wil ik een paar hebben en ik zag een mooi paar! Kostte nu maar "100 euro". Die wilde ik. "Niet kopen, niet kopen, niet kopen", ging het door mijn hoofd. "Maar ik zou er jaren mee doen. "Eén paar per jaar zou toch wel mogen?" "zoveel korting!". Ik ben gered, mijn kuitmaat was er helemaal niet meer. (Die was overigens 5 cm smaller dan ik dacht!). Dus nee, geen laarzen voor mij. Ik was tevreden.

Nee, en ik was niet vroeg op mijn werk.

Maar even terug op dat Weight Watchers. Vandaag kookte ik pasta met garnalen. Bonusaanbieding, en ik vond geen duurzaam keurmerk. Toch gekocht. In plastic. Oh, wat een dilemma's elke keer dat afwegen van alle aspecten omtrent voedsel. En het was lekker! Voor mij het lekkerste wat ik ooit kookte! En op de derde plaats van wat ik ooit at. En dat is dan ook weer wat waard. In je eigen huis, voor niet zoveel geld, vreselijk gezond en lekker eten! En een dochter die net zo hard genoot van mijn kooksels. En ik ben helemaal geen keukenprinses.

De meterstanden opgenomen.. en stukken lager dan vorig jaar. Nu nog afwachten of de prijzen niet gestegen zijn.

Een spaarrekening geopend bij Centraal Beheer voor een goede rente en dan zou ik een Bol.com bon van een tientje moeten ontvangen.

Een goedkopere zorgverzekering voor vriendje afgesloten en dan zou hij (ik dus, vertelde ik hem) een Bol.com bon van 25 euro moeten ontvangen.

Een bevestiging bij Natuurlijk Zuinig  gevonden over mijn "eetverslaving" zoals ik het bekenden al jaren beschrijf. Hier werd bevestigd dat ik het niet verzin. Gauw dat boek uit de bieb halen.

Wat nog meer? Foutjes? Met de storm een aantal keer met de auto naar mijn werk gegaan.  Heel lang gedouched vandaag maar intussen wel de badkamer schoon gemaakt.

Ach, ik rommel verder naar beste kunnen en weten.. het is pas 8 januari. ;)

4 opmerkingen:

 1. Dat blogje bij Natuurlijk Zuinig zat ik ook al met belangstelling te bekijken.

  Je hebt veel gedaan en een mooie start gemaakt met een heerlijke maaltijd, is lekkerder dan zakjes! En foutjes... ach... elke ochtend is er weer een nieuwe dag om foutjes te maken... en zolang jij tevreden bent zijn die prima! Toch?

  ... het is pas 8 januari... nog een héél jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vallen, opstaan en doorgaan hè. Goed bezig hoor! En we zijn dus gewoon voedseljunks door al die toevoegingen! Op zich wel goed om te weten dat het dus niet aan een lack of character ligt, ik zal dat boek ook eens opzoeken in de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb altijd zo veel aan jouw blogjes.
  Inmiddels weet ik ook dat het kiezen en delen is, zowel wat betreft afvalbeperking als besparen....
  Het is nooit helemaal perfect. En als we dat accepteren, wordt het leven inderdaad stukken makkelijker.
  Ik hoop dat je dat boek leuk vindt.
  Vandaag wel een vervelende zw ervaring gehad. Nog nooit eerder meegemaakt... ;-(((.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen