zondag 26 juni 2011

Allang weer terug hoor

Liggend op mijn bedje aan het strand van Rhodos bedacht ik me dat ik helemaal niet terug wilde naar Nederland! Ik lag daar best, las daar best, nou ja.. alles was best. Zon, zee en mooie dingen. Geen bureau vol met Things To Do, geen mensen die iets van me wilden... simpel leven. Dat zou altijd zo moeten kunnen.

Maar ik ben wel terug hoor. :) Ik heb zelfs al een 40-urige werkweek achter de rug. Ik ben ook maar heel moeizaam weer op gang gekomen met mijn Zero Waste, zuinig, verantwoord, duurzaam, simpel.  Ten eerste heb ik helaas zoon alleen achter moeten laten en ik had voor vertrek nog even gauw het huis opgeruimd en de koelkast redelijk gevuld, met zíjn voorkeuren, dus ja, helaas Waste. Ik drukte hem wel op het hart dat ik het huis in dezelfde staat wilde aantreffen bij terugkomst. Dat heeft hij ietwat te letterlijk genomen.. de keuken was in orginele staat, op zich goed, maar de koelkast ook! Alles stond er nog in zoals ik het achter gelaten had. Met het verschil dan dat het er nu bijna vanzelf uit liep, in allerlei geuren en kleuren! Dat werd een hoop Waste! Hij had zijn weekendbaantje in de horeca uitgebreid naar een bijna volledige baan, waarbij het eten en drinken hoofdzakelijk dáár gebeurde. De restjes die nog wel goed waren hebben we dus afgelopen week gegeten.

Maar gisteren ben ik er weer tegen aan gegaan. Vooral nadenkend kopen. De boer, groenten in waszakjes, een enkel ding bij de supermarkt. Ik vind het meest opvallend van de afgelopen maanden zoeken naar Zero Waste, dat er voor mij bijna niks meer te halen is in de supermarkt. Leve de kleine zelfstandige die wél kan leveren zonder verpakking.

Afijn, ik ben er weer.. heb hier en daar al weer lekker zitten lezen bij jullie blogs, maar schrijven kwam er nog niet van. Ik wist niet waar te beginnen, maar het begin is er. Een volgend log ga ik wijden aan een ontzettend leuke Eco-winkel waar ik in Griekenland tegenaan liep. Met daarin een superleuke nederlandse onderneemster.  Wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

  1. Nee he? Je gaat toch niet verhuizen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap het helemaal hoor, dat je daar wel wilde blijven. Maar helaas......
    Ik merk het trouwens ook, dat we steeds minder in de supermarkt halen. Het boodschappenlijstje voor manlief, die 1x per week naar de supermarkt rijdt, wordt steeds korter. Straks kan dat dus ook gewoon op de fiets!

    BeantwoordenVerwijderen