dinsdag 26 juli 2011

Leuke site voor een kantoor

Pas had ik al eens verteld over een collega die naar aanleiding van mijn woorden zijn afval was gaan scheiden. Ik vertelde aan deze en gene op mijn werk wel meer over mijn nieuwe inzichten. (Ja, ze zeggen dat mensen die bekeerd zijn, de ergste zijn. :)) Ik werk op een afdeling bij een gemeente die zelf graag met duurzaam en gescheiden afval inzamelen bezig is. Overal... behalve op de werkvloer. Papier kunnen we dan wel apart kwijt, maar de rest gaat bij elkaar in de grote zak en ik had er toch wat moeite mee. Toen nam ik het initiatief om een plastic tasje bij mijn bureauhoek te hangen, een papiertje met "plastic" erbij. En langzaam aan gingen de collega's hun plastic in het tasje te doen. Vlak voor mijn vakantie vergat ik echter het tasje mee te nemen om het buiten het gebouw in een plastic-container te gooien. (!) Vandaag was ik er weer en ik merkte op, "Oh, jullie hebben mijn tasje geleegd!" Nee, dat was niet het geval. We hebben een schoonmaakdienst van de S.ociale W.erkplaats en die waren ijverig geweest en heel plichtsgetrouw het plastic tasje met afval geleegd.... in de grote verzamelzak! Kreun... we zijn weer opnieuw begonnen.

Vandaag stond ik de grote printer met papier bij te vullen en toen viel mijn oog op een tip op de verpakking van het papier. Hoe de verpakkingsdozen hergebruikt kunnen worden en ik heb de tip bewaard, de site opgezocht en toen kwam ik op een verrassend leuke site terecht! Morgen even naar al mijn collega's mailen.

Duurzamer kantoor.

En morgen ook een fotootje maken om jullie mijn persoonlijke plastic-inzamel-plek te laten zien. Volgt.

4 opmerkingen:

 1. Grappig! En fijn dat je ook over kantoor meedenkt. Als meer mensen dat zouden doen (ook tips indienen bij de werkgever zelf)zou dat heel veel schelen. Eén kantoor vervuilt vaak meer dan een hele straat. Denk ook aan het laten branden van licht, koffie/theebekers, onnodig kopieren, pc's s avonds uitschakelen , kantine, toiletten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat jouw initiatieven opgevolgd worden.Meestal moet er eentje zijn,die begint en anderen de ogen opent. Ooit ben ik ook een "papieraktie" begonnen,die meteen stopte,toen ik weg was.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie actie. We hebben op de zaak een afvalplek voor bekertjes. Ik denk dat 60% hun gebruikte bekertje er in doet.
  Ik gebruik een afwasbare grote mok.

  BeantwoordenVerwijderen